Matyó színező füzet

Illusztráció
Print
Videóhirdetés

A Csibirka egy szentistváni, matyó hagyományörző egyesület, mely a népcsoport tradicióinak kiadványokon, filmeken és kiállításokon keresztül történő bemutatásával, illetve a népművészek tudásának a jövő számára történő átmentésével foglalkozik. Az egyesület arra kért fel, hogy készítsek egy színező füzetet a szentistváni népművészet mestere által rajzolt eredeti hímzésminták feldolgozásával. A kiadvánnyal szemben elvárás volt, hogy a lehető legpontosabban utánozza az eredeti mintákat, ezzel autentikus élményt adva az azt használóknak.

Alapok

Azzal kezdtem a munkát, hogy magas minőségű szkenneket készítettem az eredeti temperával színezett hímzésmintákról. Ezek alapján láttam neki a minták vektoros illusztrálásának,  fekete-fehér vonalas rajzokkal. Az első javítások után  Mária segítségével kiválasztottuk a rajzok és a helyi emberek tudása alapján a matyókra jellemző színpalettát, én pedig ezzel kezdtem meg a színes verziók elkészítését. 

Print

A print tervezésekor a belső tekintetében szabad kezet kaptam, így én választottam betűtípust, színeket, illetve az számozás mellé kerülő gesztus jellegű mintákat. Az ügyfélnek a borító tekintetében, viszont már tiszta víziója volt, így ebben én csak kivitelezői feladatot láttam el.  A kiadvány 16 oldalom ad lehetőséget 8 különböző matyó minta kiszínezésére. A minták Simon Istvánné Pozsa Magdolna, a Népművészet Mestere eredeti hímzéseinek hiteles másolatai.

Hirdetés

Az egyesület Facebookra és Instagramra szánt hírdetések létrehozásával is megbízott. Ezeket alább megtekintheted. 

No items found.

További munkáim