Magyarország országmárkája - A

Pályázat : MTU Zrt.
2018-04-20
Brand

A pályázat célja Magyarország logójának és szlogenjének megalkotása, hosszú távú pozicionálása és ezen keresztül egy átgondolt marketing eszközrendszer kidolgozása a következő évtizedre. A két leadandó változat közül ez az a pályamunkám amelyik a magyarországi vizeket helyezi a középpontba.

Az elkészítésében közreműködött

Koncepció és story :

Design és illusztráció :

Animáció :

Narrátor :

Sound design :

No items found.

a projekt részletei

A koncepció

A forrás. Az örök körforgás, az élet, a megújulás, a természet szimbóluma. Minden folyó, tó, fürdő kiindulási pontja. Egy ilyen karakteres kultúrával, erős gyökerekkel, és ezer éves múlttal rendelkező ország víz témájú logójának megalkotásakor egész mélyre, az alapokhoz akartam leásni. A felbuggyanó, majd felszínen, vagy föld alatt tovább folyó víz dinamikája és ívei adják a logó formai világát. A lágy, hullámként egymásba fonódó betűk, vagy az erős kék szín mind a frissen kicsobbanó víz világát idézik. A betűk között további másodlagos utalások is felfedezhetőek, ilyen a H betűben megjelenő híd, a száraknál felfedezhető források, az Y-ba rejtett boros pohár, vagy az R és H túlhúzott vonásainak szélre, vagy zászlólobogásra utaló légiessége.

Szlogen

A logóhoz kapcsolódó szlogen, Az örök forrás, azaz The everlasting spring. Tovább erősítve az ország erős kulturális és történelmi alapjait, utalva a szinte soha ki nem apadó termál- és gyógyvizeinkre, a pezsgő gasztronómiai életre, borvidékeinkre, népszokásainkra. Angolul Örök tavaszként is értelmezhető a szlogen, ami szervesen kapcsolódik a források, vízek világához, de kultúránkhoz is (,,tavaszi szél vizet áraszt...”), így jól működő másodlagos jelentés.

Verziók

A logónál két elrendezés és két betűtípus választható, a legkülönbözőbb felhasználási módokat lehetővé téve.

Kiegészítő elemek

A magyar találmányokból és jellegzetességekből készített  axonometrikus rajzocskák, illetve a népi virágmintát, hullámokkal és serkenő vízzel ötvöző minta  kiegészíti a logót a különböző  hordozókon.

További munkáim

Motion

Energiatakarékosság a konyhában - explainer

Brand

Magyarország országmárkája - B