Archidetect arculat

Archidetect
2020-06-05
Brand
Web design

Az Archidetect egy frissen induló építészkereső platform. Olyan arculat és webdesign tervezésére kértek fel ami kiemeli a megszokott online szakember keresős piacról, de mégis kellően letisztult és kapcsolódik a szakmához.

Az elkészítésében közreműködött

Koncepció és story :

Design és illusztráció :

Animáció :

Narrátor :

Sound design :

No items found.

a projekt részletei

Branding

Kristóf nem csak az arculat tervezésére, de a platform nevének megálmodására is felkért. Ez mindig egy nagyon izgalmas, egyben kockázatos és nehéz feladat. Úgy nevezünk el valamit, hogy közben nem a miénk, így nagyon figyelmesnek kell lennünk. Meg kell értenünk az adott piacot, ügyfélkört, konkurenciát, s el kell képzelnünk, illetve amennyire csak lehet tesztelnünk is, hogy működni fog -e kész brandként...

Arculat

Az arculat főleg digitáls térben kell, hogy jól működjön, így kicsit digitálisabb színeket és tipográfiát tudtam választani. Az arculat felépítésénél fontos szempont volt, hogy később a gesztusrendszerből akár más márkák is létrehozhatóak legyenek. Pl. egy kapcsos zárójel közé írt Graphidetect, vagy akár Motiondetect. Ezen kívül pedig, hogy megjegyezhető és figyelemfelkeltő legyen, hiszen egy frissen induló, újító márkáról van szó, ha nem tudna kitűnni a tömegből akkor valószínűleg jóval nehezebben növekedne.

Webdesign

Az egyik első kompex webdesign-on, mely desktop és mobil verzióra készült, a telejes regisztrációs rendszer és profil rendszer megtervezésével. Egy alap szintű UX kutatás és userflow tervezés előzte meg a tervezést, így biztosabbra tudtunk menni, hogy végül a wireframe-ek, illetve a végső HQ design amit átadok ténylegesen azt tükrözik ami Kristóf álma, illetve ami mások számára is egy jól kezelhető webes felület.

A webre teljes ikon szett, lottie animációk is készültek, ezzel maximalizálva az egyediséget és a profi megjelenést.

A web most

Kristóf végül egy hibrid design megoldás mellett döntött. Megtartva az általam készített design java részét, de egy más kinézetű landing paggel és navigációval várja a látogatókat az Archidetect oldalon.

További munkáim

Print

Trifold kiadványterv

Brand

Befektetési alap arculattervezés